<

Det blev inte shopping idag, utan det blev en utflykt till la Manga... fast egentligen skulle vi till Battery Casillo, vi rör lite när vi är på tur. 

Fast vi började med en skön sovmorgon, klockan blev till strax efter nio. Rajje stackarn som är den ende som är riktigt hungrig på morgonen tycker att nu får vi skärpa till oss. 

Här är han i full fart med att bära ut frukosten. Idag var det lite molnigt, och därför bestämde vi oss för en utflykt. 

La Manga ligger ca sju mil söder om Torre, och är en landtunga på två mil rakt ut i Medelhavet. Lyxiga kåkar som man måste vinna drömvinsten om man vill köpa, och massa höga hotell pryder denna plats. Mäktigt med vattnet som omsluter från alla håll, på vissa ställen är det i te många meter brett. 

 Här kan man prata strandläge. 

 Otroligt fina stränder vit fin sand, det finns 44 km strand. 

 Massa hotell i alla möjliga skepnader 

 På vissa ställen går det kanaler in till husen.

En bro på slutet som killade bra i magen när man kör över, man ser ingenting av vad som döljer sig på andra sidan. 

En trevlig dag blev det, och på hemvägen stannade vi och åt på en av världens mest kända restaurang. 

Ibland måste man kosta på sig. 

När vi åkte runt så hade vi på Google maps i mobilen, det är en kvinnlig röst som talar om vart vi ska köra, enligt pappa så talar hon alldeles för fort. Men nu ska ni få höra något mycket märkligt som hände... vi satt i bilen och pratade om allt och ingenting när mamma säger att hon skulle vilja odla lite tomater och gurka. 

En livlig diskussion blev det om just gurkplantor, samtidigt i bakgrunden tjatade damen på Google maps, så jag sa att vi stänger av vägbeskrivningen... Vi hade ändå full koll på vägen, jag stängde ner sidan... 

Och precis när jag gjort det, så säger kvinnan... - jag kan inte hjälpa er med gurkplantorna!!..?? Alla hörde samma, eller inte alla, nu ljög jag...pappa hörde ju inte. Men vi andra hörde, helt otroligt. För det första undrar man ju hur fanken kan en gps röst säga något om gurkplantor och för det andra, så hade jag ju stängt av den?? 

Som sagt, mycket märkligt och konstigt... 

Just nu här i spanienlandet blommar det för fullt, finns så otroligt vackra blommor. Något som jag tycker är jättefint är Jakarandaträden, allra helst när man får syn på en som är tät och blommar för fullt, och det fick vi syn på idag... så vackert. 

Väl hemma så var vi rejält trötta, men lite jobb blev det ändå. Lite nya tavlor som jag hade med mig hemifrån skulle äntligen sättas upp. 

Här är dom på plats... efter mycket om och men. Man kan nog snällt säga att det inte var helt smärtfritt att få upp dessa söta tavlorna.... 

Hoppsan nu är klockan redan 00.50, typiskt jag som hade tänkt mig att komma i säng lite tidigare. Rajje kommer att vakna vid sju till åtta, och vara vrålhungrig :-!

Det är väl bara att stänga ner mobilen och försöka somna... om man nu vågar stänga mobilen, man vet ju aldrig vad den kan hitta på. 

En liten historia hinner vi med idag (i natt) med. 


Karin 80 år kom hem till sin gubbe Anders och fann han sittandes i gungstolen på verandan – helt naken från midjan och neråt.
– Men Anders! Vad gör du? utropade Karin chockat.
Den gamle mannen tittade trött mot horisonten utan att ta notis om sin hustru
– Anders ? Varför sitter du här på verandan utan några byxor på dig? frågade Karin igen.
Den gamle mannen tittade nu sakta upp på henne och svarade:
– Förra veckan satt jag här utan skjorta och då blev jag väldigt stel i nacken....

God natt 

ps. nu är klockan 01.13 och mamma har kommit upp också, så nu kan det bli riktigt sent >:o