Helt otroligt, har inte sovit så länge sedan tonåren, klockan var 10.30 när vi vaknade imorse. Nästan pinsamt, så jättesent blev det inte kvällen innan, men massa rökelse var det, så jag skyller på den. 

Ja va gjorde vi då denna långfredag? Förmiddagen var lugn, sola och njöt av tillvaron. På em hade vi middagsgäster, the Twins var på besök, trevlig pratstund på terassen blev det. Sen på kvällen var det dags för påskfirande på katolsktvis. Under flera kvällar har det varit olika processioner som gått runt nere i centrum, och på långfredagen skulle alla fjorton,(tror jag det var) visas upp. Trummor och musik, pompa och ståt plus massa folk och massa rökelser. 

Det skulle börja 20.00, tog nästan en timme innan dom var framme där vi satt... långsamt kan jag lova. 

Tidigt sattes det ut stolar längs vägen, vissa kunde man hyra, vilket vi gjorde... första parkett ska det vara. 

Ditte, Rajje, jag och the Twins som tar kortet var det. Kan lova att dessa små trästolar inte var det bekvämaste jag suttit på. 

Det hann att mörkna innan första tronen nådde oss, massa folk utefter gatan var det, och alla verkade på mycket gott humör... rena folkfesten. 

I början kändes det som om man hamnat i djupaste söder med massa kkk medlemmar. Men alla dessa med strutar på huvudet var snälla individer, som delade ut godis till folket. 

Folk satt med påsar och bara håvade in massa godsaker, gamla som unga helt otroligt. Vi hade en äldre kvinna bredvid oss som i princip hade en bärkasse full när vi gick. Vi bröt upp före alla tronar gått förbi oss... man kan säga att logistiken inte fungerade fullt ut, långa pauser så lite tröttsamt blev det. 

Men en upplevelse var det och massa otroliga fina skapelser och kläder, och trummorna som kändes ända in i hjärtat. Här nedan kommer lite foton ifrån kvällen.