Nu har solen kommit igen, tänk vad den gör underverk. Inte för det varit jättedåligt väder men man har saknat den blå himlen och solen.


morgonsolen

Nu har vi varit här i fyra veckor och rutinerna sitter där dom ska, fungerar riktig bra fast vi är fyra vuxna på liten yta och framför allt en toa. Vi har alla våra uppgifter som vi till stor del sköter...kan ju bli en liten miss då och då, men man behöver inte vara orolig för missar man så är uppviglaren och smitarn där och talar snällt om vad man missat;). Morgonen börjar alltid med att uppviglaren vaknar först, då åker jalusierna upp och ljuset kommer in, och vi andra vaknar upp. Gubbarna går och handlar bröd medans mamma sätter på kaffe och äggen och jag tittar på eller sitter som just nu och bloggar:).... paus...

...Så nu är jag tillbaka efter en ovanlig god frukost, dagen till ära hade vi en underbar ost och det bästa smöret..Bregott. Jag fuskhandlat igår på en svenskaffär, dyrt men just nu värt varenda euro.

Efter frukost brukar vi städa upp lite, bädda, dammsuga osv...och har vi tur så kan mamma baka en kaka till kaffet, denna gång blev det en Mandelkaka.


mammas mandelkaka

Vissa dagar blir det köpfika...måste faktiskt säga att jag tycker kaffebröd är godare hemma, här ser det såå gott ut men många gånger så smakar det inte lika gott som det ser ut (mitt tycke)


köpfika

Dom dagarna solen är framme så kan det bli lite soldyrkan på terrassen eller en skön promenad ner till havet.


Rajje håller andan

Framemot klockan 16.30 brukar jag och Rajje börja med maten, en viktig del av våran semester;)...medans vi står i köket försöker mamma ha koll och har massa åsikter på vad vi gör...vanliga kommentarer är, -Så kan man inte göra eller -Så gör jag i varje fall...hon är bara för go...men till hennes stora förtret så gör vi som vi gör:).
Pappa tar som vanligt hand om disken, vilket han börjar bli riktigt bra på...visserligen står mamma bredvid och har lite åsikter...snart dax och döpa om henne, vi funderar på vad det ska bli, kanske något som Skuggan:)


Här står hon visserligen inte intill, utan njuter av solen medans...ja tittar ni lite längre bak i bilden ser ni camareron:)

...här är en tydligare bild.

Ibland efter maten tar vi en kvällspromenad (låter bra) men tyvärr så brukar det oftast bli lite tv tittande, obs detta gäller mig, mamma och pappa, rajje är bara med vissa dagar.
Program som vi absolut inte missar under veckan är...Homeland (enligt mig en av mina topp tio serier), Bonde söker fru, Idol, Downton Abbey, Hela Sverige bakar..osv. Efer tv tittandet blir jag och pappa uppe en stund till för lite Poker...tja så här kan en dag se ut på Casa Krafft.

Igår hände de något underligt och mycket obehagligt...en invasion av kackerlackor ute på gatan...sååå äckligt. Jag satt och hade vakt på terrassen,  så fort en försökte komma in på våra domäner skrek jag att nu kommer dom...och då fick Rajje och pappa sopa bort dom eller det var kanske den;), många döda ute på gatan...fy och ucsh.

Imorgon är det marknad igen, var ju inte så roligt senast jag var där. Jag och mamma hade tänkt och gå dit och rigga en fälla för tjuvarna, men det blev nya planer. Jag och Rajje ska käka lunch ute imorgon...vi ska till Matboden med några andra bloggare. 

Nu är det dax att göra sig ordning för en tur ner till det härliga havet, får bara väcka uppviglaren som för tillfället tar en paus på terrassen...ha det bra:)


livsnjutare