Just nu paus i Lets Dance och då kan man passa på att blogga lite.

I veckan var jag på föreläsning om rökfria skolgårdar, jätte bra föreläsare och ett väldigt intressant ämne. Om man tänker på omfattningen av vad rökningen ställer till med görs det väldigt lite. Är så tacksam att man lyckades med att bryta den ovanan... En person i timmen året runt dör i Sverige pga rökningen...vad görs för det??  Värsta smittstället är skolan, vad görs där?? 

Man kan jämföra med när svininfluensan kom på tapeten i Sverige 2009 och det satsades flera miljarder på vaccination. Inget illa i det...man kanske stoppade en katastrof då, men 1 person i timmen året runt är faktiskt något att diskutera också, tycker man kunde göra något mera än vad det görs nu. Kan man motivera eller hjälpa folk att sluta är det perfekt men vi måste lägga mycket jobb på våra barn så att dom inte börjar , det tar 5 till 50 cigaretter till att bli beroende,det har tobaksbolagen sett till.

Föräldrar är starkaste normgivarna därefter kommer skolan...därför är det viktigt att skolan satsar i denna fråga.

Vad tobaken innehåller är ju inte direkt någon nyhet...men ändå baxnar man när man läser det här. En annan sida på det är den förbannade tobaksindustrin som gör allt för att tjäna dessa pengar, gå gärna in och läs på Tobaksbarn.se...

Här är jag och Yvonne på väg till föreläsningen som var i Göteborg...lite suddig bild:)

Vidare i veckan så var jag som vanligt på vattengympan men denna gång blev det bara jag och mamma som fick husera i hela poolen själva:).

Man får verkligen tänka till vad man gjort under veckan...minnet är inte det bästa. En tur till Ikea blev det också...trevlig tur med trevligt sällskap. Imorgon blir det fest här i Mellerud...Cruisning ska det bli och det blir nog stor folkfest för vädret är perfekt just nu. Får bli lite uppdateringar från detta på söndag...plus att jag ska få äran och fotografera ett brudpar i morgon också...spännande.

Så nu är det dax för Lets Dance igen..ha det bra.