Jag och Rajje planerade redan i våras att vi skulle överaska los padres med en liten semester i semestern. Vi ville inte åka allt för långt bort, och vi har ju inte sett oss så mycket omkring Torrevieja, så det fanns mycket i närområdet att välja. 

Vi bestämde att vi skulle åka till Guadalest, har sett bilder därifrån och det såg så fint ut. Så jag bokade hotell i den lilla byn, sedan har vi hållt tyst, har inte varit lätt men vi ville att det skulle bli en överraskning . Dagarna före bestämde vi oss för att avboka, och bokade istället två nätter i Benidorm. 

Det blev jättebra, dagstur till Guadalest, och sedan två nätter i Benidorm. 

Det var rejält backigt för våran lilla bil, i vissa backar var vi ner på ettans växel, men upp tog vi oss. 

Här ser ni den lilla byn, det var här som vi först bokat hotell. Tror det var bra att vi bytte, även om det var fint så var det snabbt färdigtittat. 

Otroligt vackert, blev många stopp för fotografering. 

Och naturligtvis skulle det poseras vid varje vy. 

På väg ner för berget stannade vi till i en liten by, som var helt otroligt mysig. Där satte vi oss på ett litet torg och käkade våra mackor, för att sedan traska upp till byns kyrka. En fantastisk utsikt var det där, så otroligt fint. 

Här var det tur att vi hade en liten bil, för gatorna var inte direkt flerfiliga... 

Men vi tråcklade oss ut och drog vidare till Benidorm. Hotellet vi bodde på låg i the old town, och var jättemysigt, men alldeles för mycket folk. 

Fast vissa gator var helt tomma... 

Och naturligtvis blev det lite posering även här. Roligt att se sig om lite här i spanienlandet, men det är otroligt skönt att komma hem också... man saknar sin egen säng. 

Väl tillbaka i Torre startade ett firande som ska vara i fem dagar "Feria de Sevillianad" det är en fest som egentligen skulle ha varit i maj, men som blivit uppskjutet av olika anledningar. Ikväll på invigningen skulle det vara ljuständning och ett rejält fyrverkeri, så vi var ute i god tid för att få en bra plats. Men man tänkte inte på att man är i spanienlandet, i spanienlandet behöver man inte vara ute i så god tid, för här startar sällan något i tid. Vi fick vänta i drygt en timme innan ljusen tändes... 

 Före.... 

... Och efter, kändes väldigt snopet att det bara var lamporna som hängde över tälten som tändes. En timmes väntan, och inte nog med det, vi fick vänta ytterligare en halvtimme på den rejäla fyrverkeri showen... jag säger bara, Välkomna till Järn en nyårsafton:)). 

Imorgon är det Spaniens nationaldag, ska bli spännande att se hur det firas.