Ja nu har nedräkningen börjat, inte många dagar kvar nu. På ett sätt ska det bli skönt att komma hem igen, och på ett annat sätt känns det tråkigt. Vädret är ju helt klart bättre här, har inte haft strumpor på mig sedan vi kom hit. Slippa väckarklockan är också en bra sak med att ha semester... man rör sig helt klart mera här än hemma. 

Men man saknar ju familj, tvåbenta och fyrbenta... och faktiskt saknar man jobbet också 😉, finns mycket att ta tag i, och härliga arbetskamrater. 

Men back till våran vardag här i spanienlandet... oftast eller nästan alltid käkar vi hemma. Jag och Rajje är matlaget, och mamma är disklaget.. och pappa vet jag inte riktigt var vi ska placera in... kanske lite som sällskapsherren... 👍😉. 

Nytt för i år är grytor i alla de slag, förr var det nästan endast grillning. 

Billig och bra mat👍. 

Men igår var vi faktiskt ute och käkade med sällskap av systrarna från Furuvik. 


här är dom på ingående

Vi var på La Casona, som vi tycker har skaplig mat. Först satte vi oss ute, men det började blåsa en del så vi förflyttade oss till insidan istället. Enformig som jag är tog jag samma som sist, schnitzel med bearnaisesås... varför ändra något som funkar😉. 


min schnitzel


Padre tog fisk med apelsinsås

Dagen till ära ville systrarna Furuvik bjuda på en desser, Rajje och padre hade hjälp dom att laga en klenod, så som tack fick vi alla avnjuta en god efterrätt 👍😀. 

Mamma tog in en tarta de fantastico.. 

... och den ser ju fantastico ut, och smakade även ok... Men jag lovar att irl såg den allt annat än fantastico ut😉. 

Pappa tog en klassiker, bananasplit, kanske inte jättenöjd, men tallriken blev då tom. 


Splitten ville inte vara med på bild

Birgitta och Rajje valde flytande efterrätt i form av Sangria och Whisky. 

Vilket är som det är, vore ju svårt att misslyckas med. 

Marga valde mousse, och var nöjd med den...fast hon ser ju inte så nöjd ut, tror att det beror på att hon nog ville ha min efterrätt istället. 

Ja va vad då min efterrätt?? Vi alla associerade på olika saker, en del mer aptitliga och en del mindre... 

Ni får gissa vad detta är för astronomisk dessert som jag beställde 😉. 

Slutsatsen på denna kväll får bli... skippa efterrätten, eller välj den flytande åtminstone :-D....skojade lite, tror alla var nöjda, förutom jag då, man har ju smakat bättre😉. 

I fredags var det idol, och det vill man ju inte misssa, så det blev en eftermiddags promenad i stället för kvällspromenad... Och denna gång tog padre täten, han var väldigt bestämd i stegen och det var bara att följa med. Tror bestämt att suget kom en dag tidigare, så istället för lördagsGodis blev det fredagsGodis. 

Vi tog en liten vätskepaus på hemvägen, man hör ju att det är så viktigt med vätskebalansen.. 

Jag och mamma tog var sin Fanta naranja, och Rajje valde en moskito eller hur det nu stavas... padre ville inte ha något, utan han började gräva i påsen direkt, sötsuget ni vet.. 

Men han fick då smaka på Rajjes Moskito, hans kommentar, jag citerar - smakar sjögräs, och så stoppade han in en godis istället 😅. 

Och med var sin påse tittade vi på idol, brukar bara vara jag och mamma som tittar, men med lite godis så blev vi flera framför tv'n. 

Ja just det, vi var även en tur till marknaden på fredagsförmiddagen. Mamma älskar ju denna marknad, så jag och Rajje offrade oss, padre hade ont i vaden och slapp. Men det blev en rättså trevlig tur, fint väder och myckeeet att titta på. 


Den lilla korta längst fram är mamma😉

Även om temperaturen har gått ner lite, så är det verkligen sköna och fina kvällar fortfarande. Man får passa på och njuta, för som sagt, vi går snabbt emot slutet på denna semester. 

Här ovan ett foto på hemvägen i lördags. 

Inte ofta både jag och Rajje är på samma foto, men fick ett som jag zooma in i grannfönstret. 

Nä nu blir det fika så dags att sluta obs, köpefika fotfarande ... och om jag ska vara ärlig så känns det i tummen, lite pluttrigt att blogga på mobilen

Avslutar med ett foto som sätter prov på hjärnan, vad ser ni? Mamma och Rajje såg då inga glada människor... vad ser ni?