Snart Julafton, fattar inte vart dagarna tar vägen. Julen ska som vanligt firas här hemma på Bråna, och jag kommer inte igång. Vi blir inte så många i år men det är ju samma jobb ändå. Men egentligen spelar det inte någon roll att fundera på allt man ska göra...dagarna går, och det jag får gjort är ju gjort, det andra får kvitta.

Idag är det Lucia, och vi fick besök tidigt på morgonen av henne och hennes tärnor på jobbet.

Riktigt fint var det, och jag blev till och med lite rörd...undra om det beror på åldern. Man läser i tidningar att intresset dalar för denna tradition, men inte här i Mellerud. Normalt sett brukar det vara ett luciatåg på fem stycken, men i år var dom sju stycken.

Och jag tycker att Lucian ska vara en flicka, tjej, kvinna, tant..sån är jag;)...fattar inte varför allt ska ändras, och varför kan inte tjejen få stå i centrum för en gångs skull. Lucia är ett kvinnligt helgon, sen hur hon ser ut spelar ingen roll. 

_________________________________________________________________________

Jar har varit i Mariestad på tvådagars konferens..intressant och trevligt var det.

Varierande ämnen, en del intressantare än andra, smaken är ju som baken.

God mat...en härlig känsla att bli serverad:).

 

Otroligt fint ställe som konferensen hölls i, massa härliga rum, man kunde riktigt känna historiens vingslag... det sägs att det spökar där, men inget som jag märkte medans vi var där.

Och hotellet var riktigt wow känsla på...synd bara att man inte kunde vara mer tid där.

Och till sist men inte minst, en hel bunt med härliga kollegor, här är tre av dom.

_________________________________________________________________________

Jag har köpt mig en Crock Pot, som är en slags gryta för långkok. Har varit sugen ett tag på att köpa, och nu passade jag på. Var väldigt nyfiken om man verkligen kunde ha både potatis och köttet i... jag menar att köttet ska ligga i ca 9 timmar, då tycker man ju att potatisen skulle vara helt sönderkokt. Men helt otroligt... köttet mört så det bara ramlade isär, och potatis och morötterna perfekta... fattar ingenting. 

Första rätten...smakade riktigt gott.

Och här är den fantastiska hjälpredan... ska uppdatera om jag tycker att den håller måttet när jag använt den lite mer.

____________________________________________________________________

Några ord om Nisse måste jag ju ha med också... denna lilla pisse katt med alla bokstäver som finns, full rulle. Han far runt som en galning, bär runt på allt möjligt, och bits gör den lille skiten.

Vet inte om det kan vara någon tigerblandning... på nätterna när jag rör på mina fötter så smack säger det,  och Nisse fäller ut klorna och anfaller. Börjar få sömnproblem pga av den lille kraken, det gäller att ligga stilla och inte låta någon del komma utanför täcket, man vet aldrig var han lurar där i mörkret;).

_________________________________________________________________

Nä nu är lunchrasten slut, och dags att börja jobba... trevlig Lucia på er alla.