Idag blev det utflykt, till stället vi skulle till häromdagen när vi istället hamnade på La Manga. Cabo Tinosa heter stället och ligger nästan i Cartagena. 

Rajje hade sett någonstans om detta ställe, det skulle vara några stora kanoner uppe i bergen. Sagt och gjort efter frukost gav vi oss iväg, på med gps och så var vi iväg. 

Någon 1 tim och 32 minuter tar det inte att åka dit, de sista milen går på små slingrande vägar... jag är glad att vi hade en liten bil, gps hade varit svårt att hitta utan den. 

Väl framme blev vi glatt överraskade, det var lite mera än några kanoner... och dessutom var det inte vilka kanoner som helst. Vad jag förstått ska det vara här som delar av Kanonerna på Navarone spelades in. Det var massor av fina välvårdade byggnader, tankarna gick till de gamla riddarborgarna. Man nästan förväntade sig att se Ivanhoe komma ridande och rädda mig från tornet ;-)

Jag bad mamma att ta ett foto på mig och Rajje i ett av tornen, kan ju vara roligt att ha.. 

Så kommer man hem och får se linslusen i bakgrunden... 

Kanonerna var rejäla, inga småpotatis precis... kan tänka mig att det mullrade rätt rejält när de avfyrades. 

Igenmurad numera, vad jag läst mig till så var det tidigare rätt skräpigt och i kanonerna hade folk slängt massa skräp. Men nu var det i väldigt fin ordning, det enda var att antagligen har folk pissat i skrymslen och vrår... det kändes liksom i luften om man gick in på en del ställen :-!

Här kommer en hel fotokavalkad... 

 På kortet ovan var ett ställe gubbarna antagligen trodde var en pissoar, rajje kom snabbt ut igen.. 

 Oändligt... 

Väl värt ett besök, men jag skulle inte vilja åka dit på högsäsong. Av flera anledningar som möte av massa bilar, vägen var smal, brant och slingrig... och skönt att nästan vara ensamma.

På vägen därifrån passade vi på att stanna på en bar nedanför berget, i första hand för att gå på toa... rediga som vi var höll vi oss när vi var uppe på borgen. 

Stället vi stanna på var ungefär som ett Kinderägg... det var en kyrka bar/café och lekplats. 

Helt ok ställe, ja förutom tjejen som jobbade där, hade inte skadat om hon dratt lite på smilbanden... sur som ättika. 

 Fin utsikt hade vi ivarjefall. 

När vi var framme i Torre stannade vi vi det nya stället Maestro, har läst att det ska vara så bra. 

 Rajjes var väl sisådär.. 

 Han hade tagit kebab som mamma, och deras kebab var sådant där pressat kött, och det gick inte riktigt hem hos dem. Det blev väldigt pinsamt att lämna nästan hela pizzan tyckte mamma välupofostrad som hon är. 
Förövrigt såg pizzorna jättefina ut, pappa var nöjd med sin, men någon kebabpizza blir det inte igen.


Jag själv tog en kyckling kebab, helt ok. 

Skönt att komma hem efter en heldag ute på vift, nu blir det en tur ner till Konsum och därefter Robinson... Ha en trevlig kväll.