..visst visste man att det skulle hända igen, och det kommer att hända fler gånger, frågan är bara var, inte när. Det är inte så att jag går runt och oroar mig, man bor ju inte direkt på ställen där man tror nästa attack kommer att ske. 

Jag brukar läsa Marcus Oscarssons inlägga tycker han förklarar på ett bra sätt, jag citerar det sista jag läste av honom..

"SVERIGES FÖRSVARSMINISTER OM TERRORDÅDEN:
- FINNS DET LÄNKAR TILL SVERIGE?

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) uppger nu att man ska undersöka om det finns någon koppling till Sverige när det gäller terrorattackerna i Bryssel.
- Det är en oerhört dramatisk och hemsk händelse. Vi måste ta reda på så mycket som möjligt om vad som hänt. Finns det länkar till Sverige, frågar sig försvarsministern.

ANALYS: Sverige är ett av de två EU-länder som har flest IS-terroristkrigare sett till folkmängden. Det andra landet är Belgien. Det är givetvis väldigt obehagligt och ger en tydlig förklaring till försvarsministerns oro."  

Just det sista tycker jag är lite skrämmande, just det här med det dolda hotet, att inte veta vem som är vem. Även känslan att man inte riktigt kan få utrycka sin oro och vad man tycker om allt och ingeting, så fort man inte är PK så blir man stämplad, precis som om man måste tycka på ett särskilt sätt. På något sätt tycker jag att demokratin är i stor svajning, och det är något vi måste vara rädda om, många är dom som har kämpat för vår demokrati.
Samma gäller vår jämställdhet, det är också något som ska värnas om. Som utvecklingen är just nu så känns det som vi backar istället för att gå framåt. 

Jag citerar igen denna gång från en Syrisk kvinna (Bocander)

"160 000 asylsökande kom 2015 till Sverige, en övervägande majoritet, över 70 procent av dessa är män. En majoritet av dessa män är unga män.

Nästan samtliga av dessa unga män kommer från länder med patriarkala strukturer där kvinnans roll är marginaliserad och hennes frihet och möjligheter strängt begränsad och styrd av män.

Jag efterlyser en nationell strategi för utbildning av nyanlända i jämställdhet, kvinnosyn, demokrati, religionsfrihet och HBTQ från dag ett i Sverige. Och skärp straffet för sexuellt ofredande och våldtäkt."

Just det här med upplysning från dag ett tycker jag ska vara en självklarhet, väljer man att komma och vill bo i Sverige så ska man veta hur våran demokrati och jämställdhet fungerar.

En utav dessa jämställdhets frågor som man läst en del om på senare tid är detta problem med badhus, jag kan förstå att det kan vara bekvämt för vissa kvinnor att det finns separata tider för kvinnor, men tycker ändå det är fel.

Det är viktigt att hålla på vissa grundläggande värderingar. Vi vill inte ha tillbaka religionen som maktfaktor.

Om vi låter religionen styra över badhusen, på vilket område kommer nästa krav på segregering mellan könen? Pojkskolor och flickskolor? osv. Så hade vi det förr i Sverige, och jag tror att det är få människor som vill ha tillbaka det samhället.

Detta är första gången jag skriver om politik här på bloggen, och det var verkligen inte min tanke när jag började skriva. Det ska inte hända allt för ofta, det var just idag jag kände en sån sorg över hur det ser ut och då bubblade det över.

Tanken med denna blogg var ju egentligen att jag skulle skriva när vi var på semester så nära och kära får se hur skönt vi har det på våra semestrar. Och med det sagt så är det bara två veckor kvar, och jag längtar som vanligt.