Fredagskväll lika med Idol, denna fredag var det en hel del falsksång så det var inte den bästa kvällen för deltagarna... och helt fel åkte ut, enligt min åsikt. 

Men ivarjefall när jag satt där i soffan i min ensamhet, som jag brukar vara när klockan närmar sig midnatt, så dök den jäkeln upp. 

Jag får gå tillbaka i tiden lite, förra semestern dök det upp en kackerlacka fram på kvällen när jag satt i soffan... och den bilden har etsat sig fast i skallen. Så numera brukar jag alltid tänka på detta när jag sitter där i min ensamhet, så jag brukar inte ha fötterna på golvet och spanar då och då utefter golven. 

Men efter ha varit här i nästan tre veckor och inte sett en enda så hade jag börjat att släppa på gardet. 

Men säg det som varar, helt plötsligt under vampyrfilmen på teven ser jag något som står i bortre delen av rummet... precis i dörröppningen till köket, en högbent förbenad kackerlacka. Jag känner hur blodet blir till is i mina ådror för en kort stund, och paniken stiger... vad ska jag göra. 

Vid krysset satt den, och saken är att sprayen var i köket bakom jäkeln, så jag försökte stampa i golvet och hyscha... men den stog stadigt kvar och glodde på mig. Då kastade jag en grej mot den, men nådde inte fram. Det konstiga var att den stod fortfarande still och bara blev större och större, så det var bara att fly fältet. Men som ni alla förstår var det inte lätt att gå ner i varv efter detta, Rajje hade ju naturligtvis vaknat och undrade vad som stod på, men någon hjälp fick jag inte utan bara ett Skärp dig. 

Teven och lamporna stod på och jag låg i sängen och stirrade ut mot hallen. Och som inte det är nog har jag fått massa myggbett på fötterna härom kvällen när vi var ute och åt. 

Kliade som skam, så ni förstår nog att detta var inte min bästa natt här i spanienlandet. 

Men nu är det morgon och alla blodtörstiga jäklar har gömt sig, så idag ska det läggas ut fällor och ställas fram kackerlacks spray på tv bordet, allt så man är förberedd. 

Nog om detta och lite om lägenhetsköpet... Vi tror att den är våran, Rajje har skrivit på köpekontraktet, och dom skulle meddela oss direkt säljaren skrivit på. Men något meddelande har vi inte fått... manana manana, bara att vänta tills på måndag, så så ligger det till. 

Närmsta grannarna har kommit ner, vi hadde en mysig kväll ihop som började med middag på Salt o Peppar, och som slutade på vår terass. 

Vems är vem ;-)

Och här sitter vi och har det skönt i den ljumna kvällen, sämre kan man ha det... tja som igår kväll t.ex. 

Imorgon är den föräldrar lediga tiden över, då kommer äntligen inspektörskan och trädgårdsmästaren hit till oss. Ska bli riktigt roligt med lite batalj igen. 

Ha det bra.