Igår var det tidigt i säng, Rajje la sig redan vid åtta. Rejält molnigt hade det varit hela dagen, så när det började prata i högtalaren i hytten vid 21.00 stängde jag av den, allt dom säger ska dras på norska, engelska och tyska. 

Vaknade tidigt, så det blev frukost i normal tid. Ut på däck för morgonpromenaden, riktigt kallt denna morgon. Det finns en lite håla längsfram där vinden inte brukar komma åt, så vi ställde oss där en stund och njöt av soluppgången. 

Strax fick vi sällskap av en mycket trevlig australiensare, som berättade om hans sex veckor långa resa igenom europa. Sedan frågade han om vi sett norrskenet igår kväll... Helt otroligt, hur dum får man vara. Jag som slått av högtalaren pga att det var oväder vid 21.00, norrskenet hade varit vid 23:00 tiden. Hoppas verkligen att detta inte var den enda på våran tripp. 

Soluppgång över Kirkenes. 

Kirkenes ligger nära både finska och ryska gränsen, och alla skyltar står på både norska och ryska. 

Jag skrev i förra inlägget att man börjat känna igen sina medpassagerare, men tyvärr verkar det som om dom mesta går av här och nya kommer. Vilket märktes i matsalen... grr, några nya hade tagit våra sittplatser... fruktansvärt jobbigt :-(. Frukost och lunch är det sk. fri sittning, men man brukar ju sätta sig på samma ställe, vi får se till att gå extra tidigt imorgon ;-)

På fm idag hade vi mamma och pappa på besök, vi tog en rundtur runt båten så dom fick se hur vi har det, tekniken är fantastisk. 

Vi var först in i matsalen idag på lunchen, så då passade jag på att ta lite foton. 

Först ett foto till mamma, jag smakade, och det var helt ok.. 

Mitt älskade ostfat. 

Och så lite dessert... 

 Och efter lunchen sätter vi oss en stund och bara njuter... 

Sämre kan man ha. 

Massa nytt folk på båten som irrar omkring, ett nytt gäng med japaner som hörs... hoppas dom lugnar ner sig. 

Utflykter finns det massor av, och kostar mycket också... men den sämsta måtte ha varit den idag, isbada i Barents hav. Ett stopp i Vardö erbjuds detta bad, och ett tiotal nappade. Jag lovar att det var kallare än kallast, jag klarade knappt att hålla i mobilen för att få ett foto på galningarna. 

Faktiskt är det första gången som jag önskade jag var på varmare breddgrader... av och på med dessa kläder.  Fast Rajje är nöjd, han får dra av mig byxorna ett par gånger per dag ;-)


Kortet ovan är tagit klockan 15.00,och då har det varit svart ett tag. Men som tur är så har vi några timmar på förmiddagen som är ljust. 

Mycket matbilder idag, nedan dagens middag som var lika delikat som tidigare, förutom förrätten som inte var min smak. Huvudrätten ren, ja djuret ren....riktigt gott. 

 Nu ska jag ut och spana efter Norrskenet, håll tummarna.