Börjar bli tjatigt att skriva om underbar natur, men idag har varit en höjdardag. 

Morgonpromenaden var i världsklass i fin omgivning. På ena sidan har man soluppgång och andra mörker. När jag började att gå var det lungt och relativt behaglig temp. Men efter ettt tag drog vinden igång, och det bara händer helt plötsligt, från vindstilla till att man knappt kan stå still. 

Jag var på däck från ca 09.30 till lunch 12.00... lätt frusen. 

Efter lunch bestämde jag mig för att sitta inne en stund, tills vi kommer fram till en jättesmal passage, där jag vill ut och fota. Man ser jättebra högst upp i panorama rummet också, men det är inte samma. Just nu är det jag och ett antal gubbar som sitter här, en som sitter strax bakom har nog somnat, jag hör misstänksamma ljud. 

Var bara tvungen att snurra runt och ta ett foto... han sover djupt och ljudligt. 

Framåt är betydligt trevligare... 

Här ovan testade jag att ta ett panoramafoto, togs vid 11.00 tiden. 

Stokmarknes är där som hurtigrutten startade, eller ivarjefall var det här han bodde som grundade hurtigrutten för 120 år sedan. Här finns ett museum och även den första Finnmarken som ligger på land och tillhör museumet. 

Ni ser båten här ovan. 

Varje dag brukar det vara något uppe på däck 8, idag var kökschefen där för att visa hur man filéar en fisk. 

Passagen jag pratade om tidigare, den jag skulle ut och fota. Den fastnade inte på bild, helmörkt och molnigt. 

Idag var det tyvärr buffé även på middagen, så inga foton idag. Under tiden vi åt började båten gunga rejält, och kändes nästan som vi stod still. Efter en stund ropade dom ut i högtalaren att det inte gick gå in i hamn pga blåsten. 

Dom kommer att skippar Svolvear och Stamsund och drar till Bodö istället. Stor varning för sjögång och uppmanade folk att gå och äta tidigare. Så Rajje bäddade ner sig i sängen med en gång, i förebyggande syfte. 

Jag får uppdatera imorgon hur kvällen blir, dom räknar att vi ska vara framme vid 24.00. Helst ska vi inte ut på däck, men skulle gärna vilja ut och filma...