Börjar lite med dag fyra eller rättare sagt kväll, kan tala om att det inte blev något norrsken, kyparen hade rätt. Sedan var det ju den fantastiska avstickaren till mynningen av trollfjorden. Så otroligt synd att jag inte kunde fotografera detta... vi gled fram i ett helt spegelblankt mörkt vatten höga vita fjäll som ruvade över oss, och en himmel som bara glimmade av stjärnor. Detta stora fartyg gav inte ett ljud ifrån sig, det var faktiskt en otrolig känsla av mystik och vördnad för denna plats. 

Inte mycket till bild, men det enda jag har i mobilen. 

Åter till dag fem som har sju stopp varav det långa var i Tromsö, en plats som också finns med i Sagan om Isfolket... Tromsö brukar kallas Nordens Paris eller porten till Ishavet, en ställe med en lång historia på ca 11 000 år. 

Båtturen idag har bjudit på mycket fina vyer, och en stilla färd. 

Dagens första foto här ovan, helt ensam på däck. Stod länge och bara njut, efter en stund så tyckte jag topparna började se ut som ansikten, så resten av dagen roade jag mig med att hitta ansikten och det var en hel del. 

Ser ni? 

Här kommer en till. 

En sån här resa gör man inte om man vill ha lite hålligång, zero hålligång kan jag lova, ja förutom dom som motionerar runt båten. Förövrigt så står man och stirrar ut i tomma intet, eller så sitter man och stirrar... många sitter och läser eller som Rajje, lyssnar på en ljudbok... man bara kopplar av och låter hjärnan vila. 

Här ovan sitter gubbarna inne i värmen, och bara stirrar rakt ut... 

Och jag står ute i kylan... 

Så kom vi då fram till Tromsö, klockan var 14.00 och solen var borta, eller idag orkade den inte upp alls, men ljust ändå. 

Ett jättefint ställe som ligger inbäddat mellan fjällen. Här gick vi iland på jakt efter tröjan, som tyvärr inte hittades här heller. När vi gått en stund så blev jag alldeles snurrig, allt snurrade, inte trevligt alls. Nä, sa jag till Rajje, jag skiter i den där tröjan. Har jag klarat mig så här långt, så klarar jag mig resten också. Vi tog några kort inne i byn, och skyndade sedan tillbaka till båten, man har vant sig att det ska röra sig lite under fötterna. 

 Detta kort tog jag pga. Åmål, om ni har varit där denna vinter fattar ni, precis samma julbelysning finns i Åmål. 

Fina träshus nere vid hamnen. 

Tillbaka vid vårat tillfälliga hem. 

Väl på båten kände jag mig frusen och hade huvudvärk, antagligen har jag druckit alldeles för lite. En flaska vatten, alvedon och lite sömn gjorde gott. 

 Imorgon är vi halvvägs igenom våran resa, det kan man även se på Rajjes flaska som är halvfull numera... 

Dagens mat ser ni nedan... 

Hönsoppa till förrätt, ser inte så god ut, men var väldans god. 

Röding till huvudrätt. 

Yoghurtskaka till efterrätt, eller som Rajje sa, rätt och slätt, en muffins. 

So far är vi jättenöjda med våran tur lugnt och skönt, inte så mycket folk... men naturligtvis är det säkert några snäpp bättre på vår och sommar. Mörkret och alla dessa kläder drar ner betyget lite, man känner att man missar en del upplevelser. Men det är en enorm prisskillnad, och även nu på vintern är det en upplevelse. Så vill ni ha en riktig vilarsemester med ögongodis, ta en tur med Hurtigrutten.