Idag var det längre stoppet i Trondheim, och som ett stort fan av Sagan om Isfolket så pirrade det lite extra i magen. Första boken utspelar sig på 1500 talet i just Trondheim, med att Silje vandrar runt på gatorna alldeles ensam efter att hennes familj dött i pesten... Så bra serie, och nu är jag här och har också vandrat runt på gatorna i Trondheim. 

Trondheims hamn är den enda hamnen som inte ligger bredvid centrum, utan det är någon kilometer att gå. Det tog en stund innan vi kom iväg, med tanke på gårddagen ville man ju gå på toa innan vi stack iväg, och allra helst här när vi hade en bit att gå. 

Jag ska lova er att det tog tid, superisigt var det. Rajje kämpade med att hålla sig lugn, medans jag gick några meter bakom honom, gnällande. Har inte ett dyft ont av att det gungar på båten, men att ev ramla när det är isigt, det är jag livrädd för. 

Så i min takt tog det en stund innan vi var framme i byn... väl där började letandet efter någon affär som har kläder i min storlek inte lätt. Men vi fick snabbt köpt isbroddar till mig, och tillslut så hittade vi en Lindex affär... men klockan hade rullat på och jag kände mig stressad, vill ju inte missa båten. Så jag hittade inget i affären, och vi fick sätta fart mot hamnen.... 

Nu hade jag ju broddar så det var bara att pina på... Då får jag kramp... i tårna, ja ni hörde rätt, av med skorna och massera, och iväg igen. 

Helt otroligt, gick bara några meter så var det dax igen, Rajje sa att om jag bara vägt något kilo mindre skulle han ha bärt mig :-P

Det var verkligen en pärs, mycket gnäll och ojjande enligt Rajje. 

Men vi hann i tid, och det var ljuvligt att ta av sig skorna och vicka på tårna... Nästa längre stopp är i Bodö, får se om jag hittar något där. 

Hej då till ett kallt men soligtTrondheim. 

Fram på em ropades ut i högtalarna att vi snart skulle åka förbi en av Norges vakraste fyrar, så det var bara på med kläderna och upp på däck. 

 Första gången som det var många på bryggan, allt för ett fyrhus. 

Mitt ute i ingenstans låg den, numera är dom ju inte bemannade, men vilket jobb och sitta därute i blåst och kyla. 

 Allt folket på däck hade inte kommit upp bara för fyren, utan det skulle bjudas på små läckerbitar.. Musslor. 

 Tänkte att jag skulle provsmaka istället för att säga, det tycker jag inte om. 

Nu säger jag istället, blä det tycker jag inte om. 

Det blåste och var rejält kyligt så vi gick ner i hytten en stund, Rajje ville ha något värmande... 

 Inte långt efter så, ja ni ser ju på fotot nedanför

Önskade att man även kunde få med ljudet som ekade i hytten. Det måste vara sjöluften som tär på gubben... igår la han sig klockan 20.00 och sov till 07.00. det är till att vara trött..

Middagen ikväll var lika god som igår. Förätt potatis och purjolökssoppa, huvudrätt var lax och till efterrätt var det mjölkpudding med vinbär. 

 Nu blir det en liten kvällspromenad på däck, vi är på väg ut på öppet hav igen och får räkna med lite sjögång... lite efterdyningar efter Cora.