Vi genomled natten utan problem, det enda är att det blev många timmar i sängen... ryggen säger till. Det blev ingen Morgonpromenad idag det är rejält blåsigt ute på däck, utan man fick hitta sig ett ställe där vinden var lite mildare. Normalt på förmiddagen brukar himlen skifta i alla mjuka pastellfärger, ja ni har kanske sett fotona. Men idag är det 50 nyanser av blått. 

Riktigt fint på ett kallt sätt. Vi passerade polcirkeln igen och denna gång var det lite ljus, så jag fick några bra kort på finkameran. Idag blev det inte dop, utan det är bara när man passerar polcirkeln uppåt. Istället skulle man smaka på någon fiskleverolja, smakade inte mumma. 

När man smakat fick man skeden som ett litet minne, titta noga på skedarna... 

Den vänstra är min och den högra Rajjes, syns tydligt att han fuskade, på något sätt smet han ur kön med skeden i handen, spår av oljan syns tydligt på min sked, men inte Rajjes. 

Sedan blev det en stund på mitt favoritplats... 

Otroligt rogivande att sitta och bara titta ut, det är verkligen avkopplande. Idag är fönstrena fläckiga utav saltvatten och man hör vinden pina utanför... Emellanåt blåser det upp en liten tromb som drar med sig en hinna av vatten upp i luften, lika snabbt som den kommer,  försvinner den. Båten tuffar på i ett bekvämt gungande upp,  och ner. Man kommer att sakna dessa förmiddagar när man kommer hem, enda tider man behöver passa är mat tiden. 

Avsaknad av sol gör att vattnet blir helt svart och vinden gör massor av vita gäss. När man sitter och stirrar ut så flyter allt ihop, snöklädda fjällen och det svarta havet med de vita blir ett. Jag önskade så att rutan kunde sköljas av så man kunde föreviga skådespelet, och hänga upp på vägen hemma. 

Om jag går ut på däck blåser det så det är svårt att hålla still kameran, dessutom kommer jag för högt i båten och får inte med vågbruset. 

Middagen idag var lite extra, hurtigruten firar 125 år och det bjuds på femrätters. 

Direkt när vi kom in i matsalen bjöds det på skumpa. 

Sen skålade vi för all personal, vi har suttit vid samma bord hela tiden med Birgitta som är från Stockholm. 

Här skålar vi innan maten börjar rulla in. 

 Vid första rätten kände jag mig absolut inte hungrig, men åt då upp. 

När andra rätten kom inte bestämde jag mig för att jag skulle skippa middagen idag, känner mig konstig i magen. Så det blir inga mer mat bilder idag, så typiskt när det var lite extra ikväll. 

Men jag hoppas det inte blir något av detta, utan att det var något tillfälligt. 

 Ps. Är säkert den förbenade fiskleveroljan..