Ja då var vi incheckade på MS Finnmarken, efter en lång resdag som började klockan 07.30 i Bråna. 

Vi startade tidigt för min kära bror sa att vi behövde åtminstone 5 timmar på oss i restid.... vad han inte tänkte på är att det är söndag och ingen trafik. Så vi var i god tid på Gardemons flygplats. På vägen fick vi hastigt stanna för en stor kolsvart hankatt med en halv svans som gick mycket långsamt över vägen... tvi tvi tvi. Någon mil senare var det två älgar, lika långsamma dom med. Det känns som om det blir en toppendag det här. 

Får inte glömma Cora, som vill ge sig tillkänna just idag :-P

Flygresan gick jättebra typ bara upp och sedan ner... 50 minuter, lagom flygtid... turen vände för en kort stund. 

... det saknades en stol framför mig, jag satt som kungen, till skillnad från Rajje. 

Men som sagt turen vände snabbt, min väska dröjde till nästan den sista, så vi missade bussen med 5 minuter. Så det blev att sitta en stund på Bergens flygplats också... 

Eller var det inte Bergen? 

Tillslut kom bussen och under tiden hade det hunnit landa några mera plan med Hurtigrutenpassagerare, från Holland, Tyskland och England... kan bara tala om att jag och Rajje kände oss rättså unga i detta sällskap. 

Vi fick en säkerhets genomgång och våra hyttnycklar... Yippi tänkte jag när jag fick syn på vårat nummer, 623, däck sex super. Jag hade räknat med att vi skulle få bo långt ner med ett koöga till hyttfönster. Vi har köpt ospecificerat utsidehytt. 

Men säg den lycka som håller... 

Här är hytten, ser ni? Eller tror ni att det är en orange rullgardin? 

Isåfall tror ni fel, nope en stor (pip) båt hänger precis utanför hytt fönstret, jaja bara att gilla läget, vi är i varjefall på däck sex.

Middag har vi precis käkat, idag så här första dagen var det buffé... men hädanefter så blir det trerätters på middagen, klockan 18.00 bord 53. Frukost serveras 07.30 till 10.00 och lunch klockan 12.00 till 13.00...så hungriga behöver vi inte vara. 

Tog bara hastigt ett kort på en del av efterrätten. 

Maten ingår i våran resa men inte drycken... tur man inte dricker vin, kolla priserna nedan.. 

Vi har köpt till ett litet ölpaket till Rajje, två öl om dagen ingår... sedan smugglade vi in lite godsaker också 
  ;-)

Detta var allt för tillfället, nu ska vi gå ner och få lite information inför resan, får se om jag får med mig Rajje... vi har inte ens startat än, ändå mår han redan illa... hur ska detta gå?