Ja då sitter man här igen, första dagen på en förhoppningsvis lång och skön semester. 

Det blev en lång och jobbig resdag... har haft jätte problem med min rygg denna sommar, så jag förberedde resan med en massa tabletter, men ändå kändes det som ryggen skulle gå av redan i bilen ner till Göteborg... och inte blev det bättre under resans gång. 

Men börjar några dagar tillbaka, i lördags tog vi upp prinsessan efter en mycket skön sommar. 

Det blev en lång dag med mycket jobb för att förbereda henne för vintern... jag klarade mig med att vara hundvakt ;-)

På kvällen kom Isabell på besök för att sova över, det kommer ju dröja ett tag till nästa gång.. Isabell har redan fått julkänsla och kom uppklädd som en pepparkakstjej. 

Men åter till vår resa ner till Torre... Det kändes som en ovanlig jobbig nerresa, och naturligtvis beror det säkert på denna förbannade rygg. När det väl var dax att gå på flyget så satt det folk på våra platser, jag hade bokat och betalt extra för dessa platser. Ville sitta vid gången så att jag kunde varva med att sitta och stå... men med mångas blickar som nog tyckte vi var besvärliga så hoppade vi längst in på en rad... så började inte bra, men fram kom vi. 

Vi var rejält trötta och hungriga, hade bara ätit en korv med bröd på hela dagen, så när vi väl hade fått handlat och alla satt samlade på casa Krafft kändes det riktigt bra :-P

Här nedan ser ni ett kort från Landvetter när vi käkade korven, kolla in Rajjes min... man skulle kunna tro han sålt brödet och tappat pengarna, eller att han tycker farsan fått en mycket bättre korv....vill bara påpeka att fotot är inte arrangerat, utan taget i verkligheten.. :-[ .

När vi väl kom i säng tror jag att pappa somnade innan huvudet nådde kudden, alla var rejält trötta. 

Rajje gick som vanligt upp först, och sedan var det jag. Dörren till mamma och pappa var stängd och där vågade ju ingen titta in. 

Så medans vi väntade på att dom skulle vakna hann Rajje skura golvet på altan, starta tvättmaskinen, gå till bagarn och börja duka upp för frukost.. 

Till slut kom då los padres ut ur kuvösen till ett dukat frukostbord. 

Rajje som väntat rättså länge på frukosten var hungrig som en varg, men även lilla mamsen kastade sig över frukostbordet. 

Mysigt att sitta tillsammans och käka frukost, hemma gör vi aldrig det... jag äter inte ens frukost hemma. Sedan blev det mera arbete... massa tvätt, då Rajje och Andreas med barn var här i augusti och lämnat sängkläderna i tvättkorgen. 

Vill bara nämna att mamman tog disken, ordningen är återställd. 

Då det bara är dag ett är vi lite snälla och förstår att vi inte kan begära nybakat gofika ala inspektorskan, utan Rajje hade köpt med lite ifrån bageriet. Så till elva kaffet fick vi besök utav Polarn. 

Polarn är en vän sedan 60-talet till mamma och pappa, en lååång vänskap kan man säga... och jag har ju då känt honom i hela mitt liv. Just nu är han här i Torre och bor i Ingrids lägenhet. 

Det har verkligen gått i ett så här första dagen, så innan det var dags för matlaget att sätta igång med dagens middag, fick det bli lite vila. 

Efter en god middag blev det en tur ner till strandpromenaden, det är ju verkligen så fint nere vid vattnet... Väldigt mycket folk i rörelse, men inte konstigt då det är helgdag och många lediga. 

Kvällen avslutades med lite gott att äta och dricka på casa Krafft's balkong...och en skön känsla i kroppen att äntligen vara här igen.