Så då har vi äntligen sovit första natten i nya hemmet. På ett sätt kändes det helt suveränt, men lite måste jag klaga också, sängen var alldeles för hård, vände och vred mig hela natten... på något sätt får det åtgärdas. 

Mysig första middag blev det också, riktigt trevlig kväll. 

Man känner verkligen för att greja och göra iordning, men det finns det inte tid till än, får bli på helgen. Tyvärr så skulle jag iväg några dagar... fast tyvärr är fel ord, det är ju alltid roligt att komma ut och lära sig lite nytt, fast just nu hade jag gärna stannat hemma. 

Jag och Yvonne är i Göteborg på något som heter Förebygg. nu, massa olika föreläsningar, och för oss handlar det om bla. tobak. Detta är något vi planerat en längre tid, så hotell och tåg var fixat sedan tidigare,hade vi för oss. 

Men när vi skulle ta fram alla papper hittade vi ingen bekräftelse från hotellbokningen... konstigt, vi båda hade för oss att vi bokat. Vi vet att det var på Poseidon vi kollat, så vi ringde hotellet för att kolla om det fanns någon bokning på oss. Nope ingen bokning.... snabbt fick på börja leta efter nytt boende. Men herregud, hela Göteborg var i princip uppbokad. Till slut hittade vi rum på mini hotel, typ vandrarhem, typiskt. 

Långa korridorer med dusch och toalett i korridoren... obs, väldigt få toaletter. 

Frukosten var inte vad man hade sett fram emot... 

Men mysig omgivning mellan vårat boende och Folkets hus där vi håller till,  många trevliga restauranger och caféer.  Även en hel del olika design affärer med både det ena och andra. Vi gick förbi en med en urtjusig lampa, jag sa till Yvonne att den skulle vara fin i mitt nya hem. 

Visst är den fin? Titta och fundera en stund på denna lampa, så återkommer jag strax om lite info... 

Först på programmet idag var om droganvändande och droghandel i världen... på engelska, i superfart. Jag hängde inte med alls, så det var inte den bästa början. Hörde många som delade min åsikt som tur var.  Vi har alla olika sätt att hantera olika situationer... 

Tja alla sätt är bra utom de dåliga :-D

Fördelen med det Yvonne gjorde var att hon blev riktigt alert och vaken på våra valda pass....eller?


Emellan de två passen fick jag ett samtal från hotel Poseidon, som undrade om vi inte skulle checka in...?? Ursäkta vad pratar du om, sa jag. - Jo ni har ju bokat ett rum här hos oss sa hon... wow detta blir dyrt var min första tanke, men som tur var så trodde hon mig när jag sa att vi hade ringt i måndags för att dubbelkolla om vi hade en bokning och fått svaret nej. Så vi slapp att betala... pust tur i oturen... oturen att vi inte fick bo och äta den goda hotellfrukosten på Poseidon. Men vi är så nöjda med våra rum på vårat lilla mini hotel. 

Som ligger vid denna vackra kyrka. 

För att återgå till  lampan som jag så gärna ville ha... har ni kollat in den? La ni märke till vad den var gjord av? 

 Ja ni ser, blev lite ställd när jag såg vad den var gjord av... 

Bara fantasin sätter gränser... Ni kan tänka er priset på den lampan... 

Nä mina vänner, nu ska vi ta oss en tur i de vackra omgivningarna, ha det bra.