Jag skrev i förra inlägget att det var dax för familjeråd pga att pappa borde återa sin syssla med att duka. Så jag hade tänkt mig att det skulle ske vid frukosten...men det visade sig att pappa satt och läste min blogg innan han kröp till kojs.

Så i morse efter vi fått väcka mina kära föräldrar så började glidaren med att duka upp frukostbordet...?

Prata om pennans makt...så något familjeråd behövdes inte. Men nu får jag fundera på namnet, fick ett litet tips på Luringen, och det kan ju passa riktigt bra nu.

Ett samtalsämne som oftast kommer upp när vi käkar frukost är dessa ägg, och då oftast handlar det om snodden, strängen eller vad det nu kan heta. Denna vita snodd som finns i ägget är något som min mamma tycker är såå vidrigt...och pappa älskar att retas och vill gärna ta upp detta. Denna snodd ska tas bort när man tex bakar, mormor gjorde det, mamma gör det och naturligtvis har även jag fått lära mig detta.

Så en liten fråga till er alla..tar ni bort denna vita sträng, snodd?

 Även idag blev det en lugn dag, och även idag blev det ingen gofika....men den som väntar på något gott...

Middag däremot blev det, vi sköter oss uppviglaren och jag. Idag bjöd vi på potatis och kotlett. 

Och även idag smakade det bra med lite mat. 

På kvällskvisten hade vi bestämt möte med våra Torrevänner på en glassbar. Nu skulle vi käka glass i stora lass..trodde jag ivarjefall. Tyvärr så läste jag lite fel, och fick grädde istället...mm

Men visst ser det gott ut? Med ett gäng bloggare med, så åkte allas kameror upp och det ska fotas från alla vinklar innan man får hugga i;).

Preciosa beställde en riktig läckerbit...och då syftar jag inte på Camareron, men om hon hade velat hade hon nog kunnat fått honom också.  Han verkade nämligen bli lite förtjust i henne :-P .

Även ungdomarna tittade förbi en liten stund, deras semester tar slut imorgon.  Så det gäller att njuta av den härliga ljumna kvällen, för imorgon kväll lär det bli kallt.

Denna dag avslutades hemma i soffan med Bonde söker fru:)

.................................

 

Här kommer en bild på äggsnodden efter förfrågan:).