Strålande väder har det varit i helgen, för att inte prata om dagens väder...hur varmt som helst:)

Lördagen blev en händelserik dag, först var jag Bröllopsfotograf, och senare på kvällen var det Cruising.

Måste ju vara perfekta vädret att gifta sig på, solen strålar och brudparet strålade också...så fina och så gulliga mot varandra. Men tänker man fotomässigt så är det inte det perfekta vädret, stark sol ger skuggor som man inte vill ha, och så tyvärr kisar man ju när solen känns stark. Men med lite hjälp och ett trasigt paraply så kan man avhjälpa problemen till en viss del.

Egentligen är jag inte så förtjust i att fota på så stora händelser... tänk om man skulle misslyckas och det inte alls blir några fina minnen, som faktiskt fotona är.


För mig är foton så viktigt, ofta sitter jag och tittar tillbaka och minns både roliga och lite tråkigare saker. En del foton känner jag hur det bubblar i mig, jag kommer exakt ihåg känslan när jag fotade...tänker på två speciella tillfällen. Under många år så fotade jag och gjorde en kalender som vi sålde till förmån för Järns Byggdegård. Ena gången var det Helena som stod i centrum...Helena och massa kalvar, Hon skulle sitta med kalvarna i något lättklätt, och som vi skrattade tårarna bara rann:)) nästan alla foton blev suddiga pga. att jag hade svårt att hålla still kameran.


Jag är snäll idag och lägger bara ut ett snällt foto:) (ivarjefall på Helena)

Andra tillfället var när jag fotade ett av mina favvo par, just denna gång skulle dom vara Adam och Eva och vi använde en riktig orm... och stackars Conny var inte bekväm med ormen, bara av att skriva om det så kommer tankarna och jag sitter här med ett fånigt leende på läpparna:)

Ni fattar vad roligt det var...och jag skulle så gärna vilja lägga ut en bild till...oredigerad, förlåt mina kära grannar, men jag bara måste;)


Det sägs att ett skratt förlänger livet, just denna fotografering måste då ha förlängt mitt liv rejält:))
Kolla in ormen runt Connys hals...paniken lyser i ögonen och Chickie nästan dör av skratt och så även fotografen:).

Jag har nu suttit en stund och tittat runt på alla kalenderfoton, och jag skulle nästan vilja lägga ut allihopa, jag har så många roliga och fina bilder. Jag får göra ett eget blogginlägg med bara kalenderfoton, och gärna ifrån den sista.

I början fick vi stor uppmärksamhet, tidningar, radio och till och med tv4 var och gjorde ett reportage, en hel del pengar blev det till våran byggdegård också. Så fort jag var färdig med ena året så började jag spåna på nästa år, massa timmar lade jag ner, och jag bara älskade det....sista året som jag gjorde den tog mest tid och jag hade börjat att jobba så det kändes lite övermäktigt. Personligen så tyckte jag bäst om den sista kalendern, jag älskar att sitta och leka med foton och just den kalendern var temat sagor. Jag vävde ihop tecknat med mina foton och det var superkul...kalendern var väl den som gick sämst så det var verkligen rätt tid att sluta...men ibland kan jag vara riktigt sugen, i huvudet har jag en kalender till, så vem vet, kanske när man blir pensionär;).


Här är tv4 och gör sitt repotage.

Så var det Cruising...fint väder lika med många bilar, en del fina och en del mindre fina... på något sätt verkade dom ha lite roligare i dom mindre fina bilarna;)

Denna gillade jag...tycker om när dom är lite bulliga och tuffa, precis som mig själv;).

Jag och Rajje tog en promenad runt torgen och tittade, men mest stod vi på Nyfiket...första parkett, alla bilar körde förbi där. Pierre och Martin slet hela dagen och sedan kvällen med att sälja korv mm.

Vi åkte hem rätt så tidigt och som nästan alltid när jag kommer hem njuter jag av tystnaden, och just denna kväll var det väldigt tydligt efter alla bilar inne i Mellerud.

På söndagen var vi och grattade världens bästa Viktor på hans tvåårsdag, och som vanligt var han på strålande humör.

Stort Grattis ditt lilla charmtroll:)